Minä en oleta mitään. Ei vain voi elää siinä pelossa koko ajan, että jotain menee huonosti. Jos menee, sitten eletään sen mukaan ja myöhemmin toteutetaan unelma. Koskaan ei ole liian myöhäistä olla lähellä ja Äiti lapselleen. Ei koskaan. Jos ei heti syntymän jälkeen, niin sitten 3kk syntymän jälkeen. Odotan siis onnen hetkiä, kukaan ei vain tiedä, kauanko odotukseen menee.

Ei saa luulla, että jos jostakin haaveilee ja jotakin odottaa, että sen myös olettaisi tapahtuvan siinä samassa. Mutta ilman haaveita ja suunnitelmia ei voi elää. Silloin kaikki tuntuu kovin turhalta ja tyhjältä. Muistan sen joskus sinkkuajaltani, kun suunta oli aivan hukassa elämästä. Hyvään elämääni kuuluu taito elää hetkessä arkista onnea, haaveilla suurista itselle mahdollisista asioista, muistaa joka päivä, ettei tiedä mitä voi käydä, mutta kuitenkin jatkaa suunnittelua ja haaveilua. Sanovat että: "Haaveile kuin eläisit ikuisesti, rakasta kuin kuolisit huomenna."

Tähän huumorin väliin tuli taas muutenkin hetkeksi henkinen olo, kun selasin vanhoja digikuvia tilatakseni niistä paperiversioita. Kihlautumista Eiffeltornin huipulla jne. Sekään ei ollut suunniteltua, minun osaltani. Pohdin, kuinka hyvän ystäväni äiti on vasta alle 50 -vuotiaana nyt tuntemattoman taudin kuolemanvakavassa tilassa samalla kun minä ja ystäväni odotamme, että minun synnytykseni alkaa. Nämä tapahtumat saavat vain tuijottamaan ulos ikkunasta ja kestämään samaan aikaan oman ilon ja toisen huolen ja murheen. Ja tuntuu kohtalokkaan hyvältä se, että on itse voimissaan, kun ystävä ei ole, sillä mitä suruissaan pyörivä ystävä muuta kaipaakaan enempää kuin vahvaa tukijaa vierelleen. Pahinta olisi se, että jokainen läheinen olisi yhtä huonossa jamassa samaan aikaan. Tarvitaan tilanteita, joissa ystävä tai läheinen on niin sydämellinen, että kateus tai vimma ahdistua toisen onnesta oman huonon onnen edessä ei haittaa tuen saamista ja antamista.

Minä luulen, että onnellisia ihmisiä tarvitaan suruun aina. Onnellisia, jotka tajuavat, ettei onni kestä ikuisesti. Ne onnelliset jakavat voimansa surevien kanssa.